ERP contabilitate din Romania. Beneficiile unui sistem ERP pentru departamentul financiar-contabil.
Automatizeaza operatiunile de contabilitate si financiare
Caracteristicile unui sistem ERP le permit companiilor cu departament de contabilitate sa gestioneze eficient documentele de natura financiar-contabila (ex.: declaratii contabile, formulare etc.) si sa automatizeze operatiunile de generare a notelor contabile.
Astfel de functionalitati ale soft-ului de contabilitate de tip ERP cresc acuratetea datelor si elimina erorile umane, acoperind totodata o gama mult mai larga de activitati fata de programele clasice de contabilitate.
Datorita functionalitatilor de raportare din sistemele ERP pentru contabilitate, managerii pot accesa in timp real datele de care au nevoie, au control deplin asupra activitatilor operationale si contabile si imbunatatesc rapid procesul decizional.
Beneficii ERP Contabilitate si Financiar:
Caracteristicile unui program ERP de contabilitate si gestiune
Functionalitatile ERP Contabilitate Financiar
Perfect integrate cu celelalte arii / module ale sistemelor ERP de la Senior Software, functionalitatile programului ERP de Contabilitate, Gestiune & Financiar le ofera managerilor vizibilitate si control asupra operatiunilor financiar-contabile si cresc viteza de operare si productivitatea contabililor.
Planul de conturi din ERP prezinta o structura definita in concordanta cu legislatia actuala. Datorita abordarii eficiente a structurii inregistrarilor contabile generate, nu se impune crearea unui numar mare de conturi analitice. Asadar, planul de conturi este pastrat intr-o structura accesibila, fara ca acest aspect sa afecteze posibilitatile de detaliere a situatiilor contabile pe sume componente si pe surse de provenienta.
La momentul operarii unui document in sistemul ERP, notele contabile sunt generate automat, in urma definirii formulelor contabile. Cu toate acestea, daca dupa generarea notelor, o serie de parametri prezinta modificari, atunci se impune regenerarea colectiva a notelor contabile aferente operatiunilor in cauza.
Verificarile pe care le presupune procesul de inchidere contabila a unei luni operationale se realizeaza in mod automat prin ERP Financiar. Functionalitatile de contabilitate din cadrul sistemelor de tip ERP permit totodata activitati precum: crearea, validarea, inchiderea sau redeschiderea unei luni operationale. Operarea exercitiilor financiare se poate face atat pentru luna anterioara, cat si pentru mai multe luni simultan, daca acestea nu sunt inchise.
Prin sistemele ERP Contabilitate & Financiar se pot configura usor cotele de TVA (taxa pe valoare adaugata) aferente bunurilor si serviciilor comercializate de un operator economic. Functionalitatile din ERP pentru zona financiar-contabila acopera inclusiv scenariile de TVA la incasare, fiind posibila inchiderea la timp a conturilor de TVA (in cazul inchiderilor lunare / trimestriale).
Declaratiile informative / fiscale / statistice pot fi gestionate extrem de simplu prin intermediul functionalitatilor din ERP pentru Contabilitate & Financiar. Sistemele de gestionare a resurselor sunt prevazute cu functii pentru calcul automat, editare, validare in baza jurnalelor generate din ERP, export XML si nu numai.
Cu softurile ERP, utilizatorii au posibilitatea sa vizualizeze repartizarile precedente si ulterioare pentru mare parte din documentele finalizate din sistem precum: comenzi, avize, facturi s.a.m.d. Acestea sunt prezentate sub forma unei diagrame si pot fi accesate si vizualizate intr-un mod cat se poate de simplu, printr-un simplu click.
Cu solutiile ERP, datorita functionalitatilor pentru contabilitate, companiile nu trebuie sa se mai preocupe de actualizarile necesare pentru a tine pasul cu modificarile legislative. In ERP, actualizarile legate de legislatia contabila sunt realizate in timp util, astfel incat operatiunile sa se realizeze corect si sa respecte formatul prevazut prin lege. Sistemele de gestionare a resurselor oferite de Senior Software permit realizarea de actualizari in mod automat sau de la distanta, avand un impact minim asupra activitatii utilizatorilor.
Sistemele ERP ofera o gama variata de rapoarte incluse standard in aplicatiile de gestionare a resurselor, precum si posibilitatea de a crea rapoarte personalizate. Prin intermediul solutiilor ERP de la Senior Software pot fi centralizate informatiile referitoare la activitatile si rezultatele intregii organizatii.
Care este diferenta dintre un program de contabilitate de tip ERP si unul clasic?
Adesea, sistemele ERP sunt confundate cu softurile de contabilitate, multi considerandu-le unul si acelasi lucru. Insa, chiar daca pe alocuri prezinta functionalitati similare, diferenta dintre un program de tip ERP si un program de contabilitate clasic este majora.
Astfel, daca un program de contabilitate clasic se limiteaza la zona financiar-contabila a businessului, un ERP acopera toate componentele afacerii, oferind beneficii specifice fiecarui departament.
Un program de contabilitate gestioneaza creantele, datoriile, valoarea de inventar a mijloacelor fixe, precum si zona de raportare financiar-contabila. Un sistem sau un program de tip ERP cuprinde, pe langa cele enumerate anterior, si functionalitati legate de gestiunea stocurilor, managementul lantului logistic, vanzarea prin diverse canale, managementul relatiilor cu clientii, managementul proiectelor, gestiunea productiei si nu numai.
In acest mod, un software ERP acopera nu doar o functie a companiei, ci pe toate, reunindu-le intr-un sistem unic si avand toate informatiile intr-o singura baza de date, pentru a oferi vizibilitate si un control mai bun asupra intregii afaceri.
Alege solutia software ERP care se potriveste companiei tale!
Senior Software pune la dispozitie 2 tipuri de ERP pentru companiile din orice domeniu de activitate. Vezi care sunt beneficiile solutiilor si descopera gama completa de functionalitati!