5 provocari din productie rezolvate prin automatizare,
cu o singura solutie

Zilnic, in companiile de productie apar provocari operationale,
iar lipsa automatizarii sau utilizarea unor softuri nepotrivite accentueaza sau prelungeste aceste probleme.

Utilizarea sistemului potrivit pentru managementul productiei nu doar ca te poate scoate din dificultate, ci te ajuta sa depasesti asteptarile partenerilor de business. O solutie moderna, usor de integrat, face posibila conectarea tuturor elementelor din procesul de productie.

Astfel, obtii trasabilitate si vizibilitate in fabrica, raspunzi mai usor si mai rapid provocarilor si poti lua decizii informate de business, axandu-te pe date reale provenite dintr-o singura sursa.

Iata care sunt 5 dintre cele mai intalnite provocari operationale intr-o fabrica si cum pot fi rezolvate cu o singura solutie:

1. Lipsa controlului proceselor de productie

Unitatea de productie trebuie sa reprezinte imaginea unei masinarii bine unse, o retea interconectata de operatori, utilaje si materiale, toate perfect organizate si controlate cu scopul de a satisface asteptarile clientilor. In realitate, insa, deseori vorbim de un mediu mai degraba haotic decat controlat.

Prin inregistrarea, digitalizarea si automatizarea operatiunilor din procesul de productie, creezi o zona in care toti factorii relevanti sunt conectati. Totodata, prin alegerea unui sistem potrivit de management al productiei (MES), poti sa afli in timp real tot ce se petrece in fabrica si poti interveni la fel de repede pentru a ajusta diferite linii de productie sau a rezolva eventualele probleme care ar putea sa apara.

2. Asigurarea calitatii

O parte importanta din bunul mers al unei fabrici consta in asigurarea calitatii produselor oferite clientilor. Majoritatea companiilor fac tot posibilul sa colecteze informatiile si documentele necesare pentru a-si demonstra conformitatea cu standardele cerute.

Odata automatizate operatiunile din unitatea de productie, poti masura si urmari nivelul calitativ al operatiunilor din centru de lucru si al produselor chiar din timpul proceselui de fabricatie, arhivand automat astfel de informatii in sistem.

3. Cresterea neplanificata a costurilor

Cand nu exista vizibilitate asupra liniilor de productie sau a lantului de aprovizionare, esti nevoit, deseori, sa grabesti comenzile si expedierea lor pentru a te asigura ca angajamentele fata de clienti, in ceea ce priveste livrarea produselor, vor fi respectate. Iar acest lucru atrage o crestere neplanificata a costurilor.

Cu ajutorul unui sistem modern care sustine comunicarea si transferul de date, poti imbunatati acuratetea informatiilor si vizibilitatea asupra tuturor proceselor din productie, astfel incat sa reduci costurile si sa respecti datele de livrare. Reducerea defectelor de fabricatie, a timpului de pregatire a comenzilor si operarea cu un stoc minim necesar sincronizat cu productia, sunt alte elemente care determina costuri mai mici, toate acestea putand fi obtinute prin utilizarea unui sistem de management al productiei.

4. Procesarea manuala a operatiunilor

Cand inregistrarea datelor se realizeaza cu pixul si hartia, iar orice activitate repetitiva este procesata manual, tot ceea ce faci este predispus erorilor. Exista zone din productie unde au loc frecvent nereguli rezultate din manipularea manuala? Cum ar fi sa reduci semnificativ erorile umane din fabrica?

Printr-un sistem de management al productiei poti obtine un flux de lucru mai eficient, fapt datorat reducerii erorilor umane si valorificarii la maxim a resurselor. Totodata, imbunatatesti accesibilitatea datelor care vin in sustinerea unor mai bune decizii de business, cresti standardele de calitate, sporesti eficienta in productie si exploatezi mai bine utilajele a caror mentenanta este planificata si gestionata automat.

5. Lipsa vizibilitatii end-to-end

Agilitatea este importanta cand vine vorba de intrarile si iesirile din productie. Sistemele implementate iti permit sa ai vizibilitate asupra intregului proces pe care il presupune lantul de aprovizionare? Daca nu, atunci nu vei putea indeplini sau depasi asteptarile clientilor tai si nu le vei putea oferi un raspuns imediat la solicitarile lor (fie ca este vorba de introducerea unei noi comenzi, schimbarea caracteristicilor pentru un lot sau alte elemente care tin de trasabilitatea materiei prime).

Fara vizibilitate end-to-end si o comunicare perfecta intre sisteme, nu poti opera modificari in timp real. Un sistem pentru managementul productiei iti permite sa stii oricand ce se petrece in zona de productie si sa poti actiona imediat cand situatia impune ajustari.

De cele mai multe ori provocarile din productie iti dau batai de cap, iar gestionarea necorespunzatoare a acestora poate da nastere unor situatii imposibil de remediat. Un sistem de management al productiei care gestioneaza toate aceste aspecte cu usurinta, iti ofera siguranta bunului mers al activitatii din fabrica la costuri reduse, acordandu-ti mai mult timp si informatiile de care ai nevoie pentru a-ti dezvolta business-ul asa cum iti doresti.

Descopera solutia de management al productiei si afla cum poti avea control total asupra operatiunilor din fabrica!

Masuri de siguranta la locul de munca

Petrecem o foarte mare parte din zi la locul de munca – in fabrica, in depozit, la birou sau pe teren – unde intram in contact cu foarte multi oameni, obiecte sau suprafete si, inevitabil, ajungem sa ne atingem fata cu mainile. Riscul de a lua diversi virusi sau bacterii este ridicat, de aceea este important sa avem in vedere cateva masuri care ne pot proteja:

  • Purtarea manusilor de unica folosinta, care sunt confectionate din nitril (manusi nitril) si pot fi de diferite culori (manusi nitril negre, verzi, albastre)
  • Dezinfectarea suprafetelor cu solutii speciale (dezinfectant suprafete)
  • Dezinfectarea mainilor cu gel dezinfectant, care pe langa protectia impotriva virusilor sau a bacteriilor, ofera si hidratare mainilor, prevenind uscarea si craparea acestora (dezinfectant maini)
close-link
close-link
close-link
close-link